Afvoer

Zo voorkom je een stinkende afvoer

Een stinkende afvoer is iets wat iedereen natuurlijk graag wil voorkomen in huis. De vervelende geurtjes die uit de afvoer naar boven komen zijn al vervelend genoeg, maar vaak is een stinkende afvoer ook nog een voorbode voor een verstopping die er aan zit te komen. De stank in de afvoer wordt namelijk in de meeste gevallen veroorzaakt door afvalresten die in de leiding zijn blijven hangen en zijn gaan rotten. De vuilresten in afvalwater zijn vaak organische materialen die niet lekker ruiken als deze een aantal dagen in de afvoerleiding blijven zitten.

Verstoppingen en stank in afvoer voorkomen

Het doorspoelen van de wc is bedoeld om de ontlasting die we in de pot achterlaten door de afvoer weg te spoelen. Ook tijdens het douchen voert het afvalwater haar en vuilresten die we van ons lichaam afwassen af via de afvoer. Soms blijven deze resten in een gedeelte van de afvoer hangen waardoor er een verstopping en stank ontstaat. Om dit te voorkomen moeten we trachten om zo min mogelijk vuil met het afvalwater door de afvoer te spoelen. Gebruik bijvoorbeeld een roostertje boven de afvoer om de haren op te vangen of spoel de wc niet met een grote hoeveelheid toiletpapier door. Met deze maatregelen kan je de meeste stinkende afvoeren voorkomen.

Dit moet je doen wanneer de afvoer vies ruikt

Mocht het toch een keer voorkomen dat je met een stinkende afvoer in huis te maken krijgt. Dan kan je contact met de loodgieter opnemen om te helpen de verstopping en daarmee ook de stank op te lossen. De loodgieter heeft de beschikking over ruime ervaring en de juiste gereedschappen die hem in staat stellen om het probleem razendsnel te verhelpen. Dit is ook wel nodig, want een stinkende afvoer is een voorbode voor verstoppingen en overlast van ongedierte.Call Now Button