warmtewisselaar cv

Is de warmtewisselaar van mijn cv-ketel kapot?

Een cv-ketel is opgebouwd uit tal van verschillende onderdelen. Door de jaren heen kan er slijtage optreden, wat een goede werking van de cv-ketel mogelijk belemmert. Een van de onderdelen die hierbij beschadigd kan raken is de warmtewisselaar. De warmtewisselaar in de cv-ketel zorgt voor het opwarmen van het water in het apparaat. Op het moment dat dit onderdeel niet meer goed functioneert, zal het water niet heet worden. Niet alleen kan er een defect aan de warmtewisselaar in de cv-ketel ontstaan. Ook een lekkage rond dit onderdeel komt regelmatig voor. Met name oudere cv-ketels zijn hier kwetsbaar voor. Maar wat u merkt u nu precies als de warmtewisselaar van uw cv-ketel kapot is?

CV-ketel wordt niet meer warm bij kapotte warmtewisselaar

Bij een kapotte warmtewisselaar in de cv-ketel zullen de radiatoren niet langer warm worden. Het koude water blijft koud en stroomt vanuit de cv-ketel naar de radiatoren en bijvoorbeeld kranen in huis. Mocht u geen warm water meer hebben, dan kunt u de stekker tijdelijk uit het stopcontact halen. Steek deze na een minuut weer in het stopcontact om te kijken of dit effect heeft. Mocht dit niet voldoende zijn, dan kunt u kijken naar de waterdruk. Een lage waterdruk kan de oorzaak zijn van het niet kunnen gebruiken van warm water of de kachel in huis.

Zelf een probleem met de warmtewisselaar oplossen is lastig

Het is erg lastig om problemen met de warmtewisselaar in de cv-ketel zelf op te lossen. U zult bijvoorbeeld niet altijd zien dat het probleem door dit onderdeel veroorzaakt wordt. Probeer het onderdeel in geen geval zelf te vervangen, maar schakel hier een ervaren loodgieter voor in. De loodgieters van ons loodgietersbedrijf in Lisse helpen u hier graag bij. Ook is het raadzaam om een lekkage zo snel mogelijk op te lossen. De gevolgen van een lekkage rond de warmtewisselaar kunnen groot zijn.

 

 Call Now Button