Gootsteen loodgieter Lisse

Tips voor het ontstoppen van de gootsteen

Helaas kent iedereen wel het probleem van een verstopte gootsteen. Er zijn eigenlijk twee soorten verstoppingen. Allereerst is er de verstopping die na verloop van tijd steeds erger wordt. In het begin loopt de gootsteen nog prima, maar naar mate de tijd vordert, gaat de gootsteen steeds slechter lopen, tot hij helemaal niet zal lopen. Deze verstoppingen worden vaak door ophopingen van vuil veroorzaakt. Andere verstoppingen ontstaan vaak spontaan doordat er iets is doorgespoeld wat niet doorgespoeld had moeten worden. We geven hieronder enkele tips om verstoppingen efficiënt te ontstoppen.

Achterhaal de oorzaak

Allereerst is het van groot belang dat je probeert de oorzaak van de verstopping te achterhalen. Hoe komt het precies dat de gootsteen niet lekker door loopt? Ga niet zomaar met ontstoppingsmiddelen aan de slag zonder dat je weet wat precies de verstopping veroorzaakt. Heb je toevallig per ongeluk iets doorgespoeld? Dan moet het object verwijderd worden en zullen ontstoppingsmiddelen eerder averechts werken.

Bedenk een oplossing

Wanneer je een idee hebt wat de oorzaak zou kunnen zijn, kun je overgaan tot het bedenken van een oplossing. Moet je een object verwijderen, of is er een vuilophoping aanwezig die je mogelijk op kunt lossen met chemische ontstoppingsmiddelen? Door deze stap zeker niet over te slaan, kun je veel effectiever de gootsteen ontstoppen.

Schakel op tijd een expert in

Regelmatig komen experts in actie wanneer de bewoner zelf al heel veel stappen ondernomen heeft om de gootsteen ontstopt te krijgen. Het is echter belangrijk om tijdig een expert in te schakelen. Dat bespaart niet alleen tijd en veel frustratie als het zelf niet lukt, maar voorkomt ook dat je het zelf alleen maar erger maakt. Een ervaren ontstopper heeft vaak direct al in de gaten wat er mis is en hoe het probleem verholpen kan worden.Call Now Button