Stappenplan: wat te doen bij lekkages?

Een lekkage kan bijzonder veel schade met zich meebrengen. Veel mensen willen dan ook dat een lekkage zo snel mogelijk gedicht wordt, om zo de schade nog enigszins te beperken. Maar lang niet iedereen weet echter hoe te handelen bij een lekkage. Indien dit bij u ook het geval is, kan de lekkage maar zo behoorlijk wat schade aanrichten. Om te voorkomen dat u te maken krijgt met waterschade en veel moet betalen om alles te herstellen, hebben wij hieronder een stappenplan opgesteld. Zo weet u precies wat u moet doen bij een lekkage.

Stap 1: Zoek de bron

Voordat u iets kunt doen tegen een lekkage, moet u natuurlijk wel weten waar het lek zit. Sommige lekkages zijn met het blote oog waarneembaar, maar dat is lang niet bij alle lekkages het geval. Zo kan het bijvoorbeeld ook zijn dat u een lekkende waterleiding in uw muur heeft. In dat geval spreken we van een onzichtbare lekkage. Vochtplekken op de muur wijzen vaak op een dergelijke lekkage.

Stap 2: Schakel een loodgieter in

Wanneer u het lek niet kunt vinden of niet weet hoe u het lek moet dichten, schakelt u een loodgieter in. Doe dit zo snel mogelijk, want anders wordt de schade alleen nog maar groter. Een loodgieter kan het lek in uw waterleiding binnen de kortste keren dichten, waardoor de schade beperkt blijft.

Stap 3: Zelf de schade beperken

Vaak duurt het enige tijd voordat een loodgieter bij uw woning arriveert. In dat geval doet u er goed aan zelf alvast wat water op te vangen, om zo de waterschade te beperken. Bij een lekkende waterleiding kunt u handdoeken gebruiken.

Stap 4: Blijf van het lek af

Indien u een loodgieter ingeschakeld heeft om het lek te dichtend, doet u er goed aan zelf van het lek af te blijven. Wanneer u toch besluit zelf wat aan het lek te prutsen, kan de lekkage alleen maar groter worden. Hierdoor ontstaat vaak ook meer schade en het repareren wordt zo alleen nog maar duurder.Call Now Button