Loodgieter Lisse

Leidingen laten verleggen door een loodgieter

Bij het aanbouwen van bijvoorbeeld een nieuwe badkamer aan uw woning, wilt u leidingen laten verleggen om ook in de nieuwe badkamer te kunnen douchen, naar het toilet te kunnen gaan, enzovoorts. U kunt er in dit geval voor kiezen om het verleggen van de leidingen zelf te doen, of om dit te laten doen door een loodgieter bij u in de buurt. Door de leidingen te laten verleggen weet u zeker, dat lekkages in de toekomst voorkomen worden. Het zou zonde zijn als u een paar weken na de verbouwing al bezig kon gaan met het verhelpen van een lekkage rond de nieuwe leidingen. Met het inschakelen van een loodgieter voorkomt u dit.

Ontbramen om lekkages te voorkomen

Loodgieter Lisse Het belangrijkste aspect om lekkages te voorkomen bij het verleggen van leidingen, is het ontbramen van de nieuwe leidingen. Bij het ontbramen schuurt een loodgieter als het ware de uiteinden van de leiding, om zo speling tussen leidingen tegen te gaan. Wanneer leidingen ontbraamt zijn, passen deze beter in elkaar en wordt het voor het water onmogelijk om tussen de leidingen door weg te sijpelen. U kunt het ontbramen ook zelf uitvoeren, maar hiervoor heeft u een speciaal gereedschap nodig, wat verkrijgbaar is bij de meeste bouwmarkten. Het ontbramen zelf is geen lastige klus en kunt u eenvoudig uitvoeren.

Overigens is het ontbramen niet voldoende om leidingen op elkaar aan te laten sluiten. U zult ook koppelstukken aan moeten schaffen bijvoorbeeld. Een loodgieter kan u tips geven, als u het verleggen zelf wilt doen.Call Now Button