Waterleiding

Ik heb door een leiding heen geboord, wat nu?

Wanneer je tijdens het klussen in huis door een muur, vloer of plafond heen moet boren, dan wordt eigenlijk van je verwacht dat je de plattegrond van de woning erbij pakt en controleert waar de leidingen lopen. In de meeste gevallen doen mensen dit niet, omdat zij denken dat de kans om een leiding te raken wanneer zij een klein gaatje in de muur boren zeer klein is. Dit klopt eigenlijk ook wel en de meeste keren verloopt het boren zonder ongelukken. Echter in het enkele geval dat je wel door een leiding heen hebt geboord, wat moet je dan doen?

Lekkage in waterleiding of gasleiding

Door de muren van een woning lopen verschillende soorten leidingen. Er zijn bijvoorbeeld PVC buizen waar elektriciteitsdraden doorheen lopen en er zijn waterleidingen en gasleidingen. Als je per ongeluk een gat boort door een van de laatste twee leidingen dan krijg je met een lekkage in huis te maken. Dit is dus een water- of gaslekkage. Een waterlekkage heb je snel door. Na het uittrekken van de boor uit de muur zal water uit het gat druppelen. Een gaslekkage is minder makkelijk op te merken en kan daardoor voor een groot gevaar zorgen, aangezien lekkend gas een explosie kan veroorzaken.

24/7 loodgieter met spoed oproepen

Als je door een leiding hebt heen geboord dan moet met spoed een loodgieter langskomen om de lekkage die als gevolg hiervan is ontstaan op te lossen. Vergeet ook niet de water- of gastoevoer dicht te draaien. Vanwege de haast die is geboden bij het vinden van een oplossing is het een goed idee om het telefoonnummer van een loodgieter bij de hand te hebben die 24/7 bereikbaar is voor dit soort spoedgevallen. Deze vakman kan je iedere dag van de week en elk uur van de dag bereiken en zal snel ter plaatse zijn om lekkages op te sporen en te verhelpen.

Tags:
, , ,


Call Now Button