CV Ketel

Is mijn CV-ketel (nog) veilig?

Het belang van periodiek CV-ketel onderhoud moet niet onderschat worden. Tijdens het onderhouden van de CV-ketel zorgt een loodgieter er onder meer voor dat het apparaat opnieuw optimaal wordt afgesteld om zo efficiënt mogelijk de benodigde warmte op te wekken. De onderhoudsbeurt zorgt er dus voor dat je minder energie verbruikt bij het verwarmen van de woning. Dit alleen is al reden genoeg om de CV-ketel regelmatig te laten onderhouden. Nog belangrijker is echter dat tijdens het onderhoud de loodgieter ook de veiligheid van de ketel controleert. Als u zich afvraagt of uw CV-ketel nog veilig is, dan schakelt u een loodgieter in om onderhoud uit te voeren.

Ongelukken door gevaarlijke CV-ketels

De gevolgen van een gevaarlijke CV-ketel onderschatten is misschien wel het domste wat u kunt doen als huiseigenaar. In het apparaat vindt verbranding van een grote hoeveelheid gas plaats en dit zorgt regelmatig voor gevaarlijke situaties in Nederlandse woningen. Vorige maand stond er nog een nieuwsbericht in de kranten waarin werd gemeld dat een defecte CV-ketel een brand heeft veroorzaakt in een flatwoning in Amsterdam Noord. Twee bewoners werden door de brand verrast en moesten in het ziekenhuis opgenomen worden omdat zij te veel rook hebben ingeademd. Gelukkig had de gevaarlijke CV-ketel deze keer geen dodelijke slachtoffers als gevolg, maar dit is zeker niet altijd het geval. Jaarlijks ontstaan meerdere woningbranden als gevolg van een defect aan de CV-ketel en soms komen de bewoners er niet zo goed vanaf.

Voorkom gevaren met regelmatig onderhoud

Als u uw gezin veilig wilt houden in huis, dan is regelmatig onderhoud van de CV ketel absoluut een must. Minimaal een keer per jaar moet de loodgieter langskomen om de veiligheid van de verwarmingsketel te controleren. Alle essentiële onderdelen moeten worden nagekeken en de loodgieter moet checken of er nog altijd sprake is van een volledige verbranding. Een klein defect aan de CV-ketel kan rampzalige gevolgen hebben!Call Now Button