Eerste hulp bij lekkages

Wanneer u last hebt van een lekkage, is het zaak om de schade zoveel mogelijk te beperken. We geven daarom hieronder een kort stappenplan om een lekkage zo doeltreffend mogelijk te verhelpen.

Wat veroorzaakt de lekkage?

Allereerst is het belangrijk om te achterhalen wat de lekkage precies veroorzaakt. Is er sprake van een lekkage waarbij hemelwater naar binnen komt? Of is er een waterleiding of waterafvoer lek? Wanneer er een waterleiding lek is, dient u de hoofdkraan direct af te sluiten. Wanneer hemelwater naar binnen komt of een afvoer lek is, is het lastiger om direct het lek te stoppen.

Bel de loodgieter

Vervolgens is het zaak om zo snel mogelijk een loodgieter ter plaatse te hebben die het lek kan repareren. Bel hiervoor de storingsdienst van een loodgieter bij u uit de buurt. Een storingsdienst is ten alle tijden bereikbaar; 24 uur per dag, 7 dagen per week. Ook bij een storing in het weekend, tijdens Tweede Kerstdag of midden in de nacht zal de storingsdienst bereikbaar zijn. De loodgieter probeert vervolgens zo snel mogelijk ter plekke te zijn en zal u eventueel voorzien van aanwijzingen om tot die tijd de schade zoveel mogelijk te beperken.

Verzekering?

Wanneer u vermoedt dat de schade door de verzekering gedekt wordt, is het zeer aan te raden om voor het inschakelen van een loodgieter contact op te nemen met de verzekeraar. De verzekeraar heeft immers soms contracten met bepaalde loodgieters, zodat u die loodgieters moet inschakelen om aanspraak te maken op vergoeding van de schade.

Schakel tijdig een professional in

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: schakel op tijd een ervaren loodgieter in die het probleem kan verhelpen. Door zelf maar wat aan te rommelen kan er onnodig veel schade ontstaan, waardoor de uiteindelijke kosten van de lekkage alleen maar hoger zijn dan wanneer er een professionele loodgieter ingeschakeld zou zijn.Call Now Button