Afvoer

Doucheputje ontstoppen

Iedereen heeft wel eens te maken gekregen met een verstopt doucheputje. Je wilt gaan douchen maar het water stroomt nauwelijks nog weg. Het is een vies werkje om het putje te ontstoppen. Kun je daar nu echt niets aan doen? Jazeker wel! Er zijn een aantal tips om te voorkomen dat je doucheputje verstopt raakt. Voorkomen is namelijk nog altijd beter dan genezen. Ook kunnen we tips geven over hoe je het doucheputje kunt ontstoppen. Wanneer hij dan echt verstopt zit, kun je hem zo snel weer ontstoppen zodat je weer ongestoord kunt douchen.

Met een schroevendraaier

Wanneer de rommel niet al te ver in de afvoer terecht is gekomen, kun je vaak met een schroevendraaier al veel bereiken. Haal allereerst de deksel van het putje af. Nu kun je met de schroevendraaier alle rommel uit het putje halen. Weersta de verleiding om het direct de afvoer in te spoelen; dan is de kans namelijk groot dat het elders in de afvoer ophoopt en de verstopping zich alleen nog maar verder de afvoer in verplaatst. Gooi het afval in de prullenbak en schrob met een oude afwasborstel het putje goed schoon. Hopelijk is de verstopping nu verholpen.

Met een plopper

Iedereen kent wel de aloude plopper om een afvoer mee te ontstoppen. Zo’n plopper heeft een rubberen kap met een houten steel eraan. Door krachtig op de houten steel te duwen kun je een overdruk creëren en daardoor de verstopping uit elkaar ‘ploppen’. Let wel op dat wanneer er echt iets is doorgespoeld, dat je dan deze methode niet gebruikt. Je duwt het object dan alleen maar verder de afvoer in, waardoor je er minder goed bij kunt. In dat geval kun je het beste een professional langs laten komen om de verstopping te laten verhelpen.Call Now Button